Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відсвяткував День народження

Неділя, 27 серпня 2006, 18:32

Президент Віктор Ющенко вважає, що головним викликом для політичної еліти є консолідація навколо ключових цінностей.

Про це він заявив у неділю в селі Нагуєвичі Львівської області під час виступу, присвяченому 150-річчю від дня народження письменника Івана Франка, повідомляє прес-служба президента.

Серед таких цінностей Ющенко назвав українську мову, соборність держави, створення помісної православної церкви. Головним викликом для України на сьогодні він назвав європейську інтеграцію.

Президент відвідав музей-заповідник Франка на батьківщині письменника в селі Нагуєвичі.

Ющенко відзначив, що однією з провідних тем творчості Франка як письменника була національна єдність і порозуміння. "Франко благав, просив бути українцями всієї рідної землі, а не українцем галицьким чи буковинським", – сказав президент.

Глава держави також оглянув музей-садибу батьків Франка та поклав квіти до пам’ятника письменнику.

Крім того, у Нагуєвичах відбулася церемонія гасіння ювілейної поштової марки "150 років від дня народження Івана Франка". Ющенко поставив на ній штемпель і підписався на конверті.

Ющенко також відвідав Львівський літературно-меморіальний музей Франка та поклав квіти до бюсту письменника у дворі музею та зробив запис у книзі почесних гостей. Він також поклав квіти до могили письменника на Личаківському цвинтарі у Львові.

Крім того, Ющенко підписав указ "Про заходи щодо вивчення та популяризації духовної спадщини Івана Франка".

Ющенко також підтримав ідею створення єдиної Національної премії ім. Івана Франка замість чотирьох, існуючих зараз.

Разом з главою держави у святкуванні Франкового ювілею беруть участь міністр культури і туризму Ігор Ліховий, голова Львівської ОДА Петро Олійник, перший заступник глави Секретаріату президента Іван Васюник, голова Української всесвітньої координаційної ради Дмитро Павличко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування