Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк розпродасть "залишки пирога"

Понеділок, 28 серпня 2006, 10:26

До кінця року Фонд держмайна планує направити в бюджет два мільярди гривень від продажу держпідприємств.

Відповідно до плану фонду, цього року завершиться розпродаж 1,74% акцій ВАТ "Міттал Стіл Кривий Ріг", що лишилися у власності держави, пише "Дело".

Це буде зроблено шляхом продажу пакетів акцій розміром у 0,5% на біржових торгах, що будуть проходити раз на місяць. Перший пакет виставлять на продаж уже 6 вересня.

Крім того, вже зараз визначено, що 25% акцій страхової компанії "Оранта" будуть продані на конкурсі з використанням елементів аукціону. Торги призначені на 11 жовтня.

Найбільша кількість об'єктів - 164 - ФДМ виставляє на продаж у грудні. 20 грудня будуть оголошені умови конкурсу з продажу 100% "Укрвуглепромтрансу", 66,2% Куп'янського ливарного заводу, 36,5% "Луганськнафтопродукту".

У цей же день стануть відомі умови продажу держпакетів акцій двох суднобудівних підприємств - заводу "Ленінська кузня" і Чорноморського суднобудівного заводу.

"Продаж запланованих підприємств дозволить виконати план надходжень від приватизації в держбюджет", - повідомили в прес-службі ФДМ.

Бюджет на 2006 рік передбачає, що доходи від приватизації повинні скласти 2,15 млрд. грн. За сім місяців поточного року ФДМ реалізував державного майна усього на 0,18 млрд. грн.

У графіку продажів ФДМ можливі зміни - так, дотепер не опубліковані оголошення й умови продажу 50% "Спеціалізованого будівельно-монтажного управління "Туннельбуд", а також 25% акцій ВАТ "Текстерно". У той час як у графіку зазначено, що зробити це ФДМ повинен був уже 23 серпня.

Колишній голова спеціальної парламентської комісії з питань приватизації, директор Міжнародного інституту приватизації Олександр Рябченко констатує, що затверджений фондом графік продажів є лише орієнтовним.

За його словами, у разі потреби ФДМ може вносити зміни в терміни публікації оголошень і час проведення конкурсів.

"На це може вплинути технологічна неготовність до продажу, може бути і політична складова", - зазначив Рябченко.

Багато об'єктів із плану-графіка ФДМ на другу половину 2006 року вже неодноразово виставлялися на продаж, але покупці не виявили інтересу до них.

Як повідомили в прес-службі ФДМ, для таких підприємств будуть змінені умови конкурсу з метою підвищення їхньої привабливості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування