Mittal Steel тисне на Януковича за допомогою Румунії?

Понеділок, 28 серпня 2006, 10:48

Уряд Румунії направив Кабінетові міністрів листа, в якому зажадав до кінця року погасити заборгованість за будівництво Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на свої джерела.

Власний внесок Румунія оцінила в 350 млн. доларів, заявивши, що найбільш прийнятною формою розрахунку стане постачання їй британською металургійною компанією Mittal Steel окатишів із КГЗКОР.

Раніше в Мінпромполітики заявляли, що Mittal Steel запропонувала створити СП на базі КГЗКОР. Відповідно до цієї пропозиції, частка України і Mittal Steel у майбутньому СП буде поділена в пропорції 40 на 60.

При цьому британська компанія внесе в статутний фонд румунську частку в КГЗКОР та інвестиції на загальну суму 160 млн. доларів (необхідний мінімум для запуску першої черги заводу).

Російська компанія "Металлоинвест" і українська "Смарт-груп" пропонували створити СП на паритетних засадах.

Передбачалося, що при цьому Кабмін має внести в СП свою частку в КГЗКОР, а "Металлоинвест" – інвестувати 400 млн. доларів, необхідних для запуску першої черги підприємства.

Надалі СП повинне було добувати руду, продавати її на українському і російському ринках, а отриманий прибуток ділити відповідно до часток у статутному фонді.

Експерти вважають, що лист румунської сторони ініційований Mittal Steel, і прогнозують подальше загострення боротьби за право завершити будівництво КГЗКОР між нею і російським "Металлоинвестом", пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News