Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче захиститися кримінальною відповідальністю

Понеділок, 28 серпня 2006, 12:18

Депутати БЮТ пропонують парламентові ввести кримінальну відповідальність за перешкоджання законній опозиційній діяльності.

Відповідний проект зареєстрували Валерій Писаренко, Святослав Олійник та Андрій Портнов, повідомляють "Українські новини".

Цим проектом депутати пропонують доповнити частину 2 статті 115 Кримінального кодексу (навмисне убивство) пунктом 8-1 "Навмисне убивство особи в зв'язку зі здійсненням цією особою законної опозиційної діяльності".

Санкція частини 2 статті 115 передбачає за такий злочин покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі.

Автори законопроекту також пропонують доповнити Кримінальний кодекс статтею 344-1 "Перешкоджання законній опозиційній діяльності".

Відповідно до цієї статті, перешкоджання вільному здійсненню законної опозиційної діяльності депутатом Ради або його помічником, або вимога припинити здійснення такої діяльності або обмежити її повинні каратися обмеженням волі на термін від 3 до 5 років або позбавленням волі на такий же термін.

У випадку, якщо ці діяння були поєднані зі знищенням або ушкодженням майна, або з погрозами застосування насильства, що не є небезпечним для життя і здоров'я, пропонується карати їх позбавленням волі на термін від 3 до 5 років.

Якщо такі дії відбуваються повторно або за попередньою змовою групи осіб, або з погрозою убивства, пропонується карати їх позбавленням волі на термін від 4 до 7 років.

У випадку, коли ці дії були вчинені службовою особою з використанням службового становища або поєднані з насильством, що є небезпечним для життя і здоров'я, або завдали значної шкоди, або спричинили важкі наслідки, пропонується карати їх позбавленням волі на термін від 5 до 10 років.

При цьому, відповідно до законопроекту, матеріальний збиток вважається значним, якщо він у 500 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Відповідно до законопроекту, розслідуванням таких справ повинні займатися органи прокуратури.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування