Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія не хоче зізнаватися, що в аварії "Дніпра" винна не Україна?

Понеділок, 28 серпня 2006, 12:36

Остаточний висновок про причини аварії ракети-носія РС-20 "Дніпро", що сталася 26 липня, уже є, заявив представник Роскосмосу Ігор Панарін.

"Позиція всіх експертів єдина. Особливої думки не було", - цитує його слова "Газета.ру".

Висновок затверджений рядом керівників підприємств, задіяних у розслідуванні аварії. Зараз проходять останні узгодження, і в найближчі дні висновок буде передано урядовим комісіям Росії і Казахстану.

"Однак привселюдно цей документ обнародуваний, швидше за все, не буде", тому що, за словами Панаріна, у ньому є специфічні подробиці, пов'язані з обороноздатністю Росії.

Представник Роскосмосу відзначив, що на першу половину вересня запланована зустріч казахстанських і російських представників з питання компенсації збитків, нанесених аварією ракети-носія.

"Хочу особливо відзначити, що в районі падіння ракети проблем зі станом здоров'я місцевих жителів не зафіксовано", – підкреслив Панарін.

Як відомо, 9 серпня Панарін заявив, що причина аварії ракети-носія "Дніпро" встановлена і буде офіційно оголошена протягом 3-4 днів.

"У зв'язку з тим, що причина зрозуміла, і з метою недопущення її повторення фахівці приступили до її усунення з технологічного ланцюжка виробництва компонентів для ракет цього типу в Дніпропетровськом КБ "Південне", - відзначив представник Роскосмосу.

Ракета-носій "Дніпро" з 18 супутниками була запущена 26 липня з космодрому Байконур.

На 74-й секунді польоту ракети відбулося позаштатне відключення двигуна першого ступеню, у результаті чого "Дніпро" упав у 150 кілометрах західніше міста Байконур, у шести кілометрах північно-східніше зимівлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування