Томенко упіймав Черновецького на корупції?

Понеділок, 28 серпня 2006, 13:23

Депутат фракції БЮТ Микола Томенко просить Генпрокуратуру запобігти можливому виділенню Київською міськрадою земельної ділянки 27,886 га по вулиці Регенераторній, 4 у Дніпровському районі Києва структурі Правекс-банку.

Про це йдеться в депутатському зверненні Томенка на ім'я генпрокурора Олександра Медведька, повідомляє Обком із посиланням на Українські новини.

У зверненні сказано, що 27 липня земельна комісія Київради попередньо схвалила проект рішення сесії Київради про передачу в оренду цієї ділянки на 15 років компанії "Вулкан-Правекс" для експлуатації й обслуговування адміністративно-виробничих споруджень.

За даними Томенка, засновниками "Вулкан-Правекс" є завод "Вулкан", компанії "Комерційні системи" і "Правекс-Брок", а також Правекс-банк.

При цьому останні 3 компанії зареєстровані за адресою Кловський узвіз, 9/2.

Томенко вважає, що, оскільки син мера Києва Леоніда Черновецького Степан є топ-менеджером Правекс-банку, а мажоритарним акціонером банку є сам мер, то вони обидва опосередковано володіють часткою "Вулкан-Правекс".

Депутат вважає, що можливе виділення земділянки цієї компанії можна розцінювати як використання посадового становища посадовими особами місцевого самоврядування.

"З огляду на безпосередню причетність Київського мера Черновецького і його сина до АКБ "Правекс-банк", вважаю, що при передачі в оренду ТОВ "Вулкан-Правекс" вищевказаної земельної ділянки мають місце ознаки корупційних дій з боку Черновецького і депутатів фракції блоку Черновецького, що є членами земельної комісії Київської міськради", - сказано в зверненні.

Крім того, Томенко просить Генпрокуратуру перевірити процедуру створення "Вулкан-Правекс".

На його думку, при оформленні права оренди землі на "Вулкан-Правекс", а не на завод "Вулкан", що розташований на цій ділянці, співвласники заводу - трудовий колектив і менеджмент - втратять майно і землю, що спричинить зупинку діяльності заводу.

Акціонерами зареєстрованого у формі ВАТ Правекс-банку на 1 липня 2006 були: ТОВ "Правекс-Брок" (27,84%), зареєстрована на Кіпрі компанія Serviden Enterprises Limited (20,12%), мер Києва Леонід Черновецький, що володіє прямо 36,58% і опосередковано - 43,28% акцій банку.

Завод "Вулкан" займається ремонтом, монтажем та обслуговуванням охоронно-пожежної сигналізації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування