Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко думає, як би так не віддавати Кушнарьову 1 гривню

Понеділок, 28 серпня 2006, 13:36

Апеляційний суд Києва залишив у силі постанову Печерського райсуду столиці про визнання слів міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на адресу депутата Євгена Кушнарьова у телепередачі "Свобода слова" такими, що не відповідають дійсності.

Відповідну постанову у понеділок оголосила колегія суддів палати з цивільних справ Апеляційного суду Києва, повідомляє УНІАН.

У коментарі "Українській правді" прес-секретар глави МВС Ірина Кисіль повідомила, що юристи Міністерства внутрішніх справ розглядають можливість подання касації стосовно рішення Апеляційного суду Києва.

Як відомо, 26 червня Печерський районний суд міста Києва визнав такими, що не відповідають дійсності, звинувачення Луценка на адресу Кушнарьова у зловживаннях службовим становищем під час перебування останнього на посаді голови Харківської облдержадміністрації.

Звинувачення пролунали з вуст міністра 3 березня у ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Цивільний позов Кушнарьова та його сина Андрія про захист честі, гідності та ділової репутації задоволено частково, оскільки позивачі подавали позов як до Луценка, так і до Міністерства внутрішніх справ у цілому.

Проте суд задовольнив їхній позов лише в частині щодо МВС, тобто зобов'язав міністерство спростувати протягом місяця у такий самий спосіб оприлюднену Луценком інформацію в передачі "Свобода слова" та вибачитися перед Кушнарьовим.

Також суд зобов'язав стягнути з МВС як компенсацію за завдану моральну шкоду 1 грн. і виплатити позивачеві кошти, які він витратив на судовий процес.

Засідання колегії проходило за зачиненими дверями і без телекамер.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування