Янукович хоче від Росії передбачуваності і не дуже великої ціни

Понеділок, 28 серпня 2006, 13:50

Український прем'єр Віктор Янукович висловив упевненість, що постачання російського газу в Україну будуть стабільними, і що збільшення ціни на газ у наступному році виявиться незначним.

"Ми провели зараз уже серію переговорів, у результаті яких ми упевнені в тому, що, насамперед, постачання газу в Україну будуть стабільні", - сказав Янукович в інтерв'ю російському телеканалові "Вести 24".

"Ціна на газ буде прогнозована, тобто вона буде розрахунковою і, на наш погляд, вона вже цього року не буде змінюватися", - додав прем'єр.

Він сказав, що "на наступний рік можливе незначне збільшення ціни на газ, але в параметрах, що відповідають ринковим тенденціям".

Янукович відзначив, що "Україна вже 15 років як іде шляхом ринкових перетворень". "Тому ми жодних винятків для себе не робимо", - сказав прем'єр.

"Але, інша справа, у нас є питання до наших партнерів, що, я б сказав так, стосуються коректності наших відносин. Тобто, ми б хотіли, щоб наші спільні дії завжди були передбачувані і щоб вони були прозорими. Тобто і формування ціни, і передбачуваність ринку, і баланс ринку, і цінова політика. Щоб вона була зрозумілою і прозорою. Інших питань у нас нема", - сказав Янукович.

Він також заявив, що для розвитку і зміцнення російсько-українських відносин необхідно активізувати двосторонні контакти.

"Ми зараз у найкоротший період часу на рівні підкомісій урядів України і Росії відпрацюємо всі напрямки. У найближчий час, це жовтень-листопад місяці ми проведемо міжурядову комісію з економічного співробітництва", - сказав прем'єр.

За його словами, відразу після цього президентам двох країн буде спрямована пропозиція з приводу проведення засідання міждержавної комісії.

Ця комісія "уже буде мати можливість для розгляду і прийняття рішень з найбільших міждержавних питань", сказав Янукович.

"Новости Украина"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування