Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польщі Янукович не перешкода, адже є Ющенко

Понеділок, 28 серпня 2006, 14:52

Польща не прогнозує погіршення відносин між Україною і Польщею у зв'язку з приходом до влади уряду Віктора Януковича.

Про це розповів в інтерв'ю журналу "Профіль" віце-прем'єр-міністр Польщі Анжей Леппер, повідомляє УНІАН.

"Я думаю, що ніяких труднощів не буде. І президент Лех Качинський, і прем'єр Ярослав Качинський, і партії, що входять до правлячої коаліції в Польщі, виступають за добросусідські відносини з Україною", - сказав Леппер.

"Зовнішня політика знаходиться в руках президента Ющенко, його представники в уряді відповідають за цей блок, ніхто з цих міністрів не належить до Партії регіонів", - додав він.

"Демократія припускає, що люди вибирають, і вони вибрали тих, кого вибрали. Коаліція в Україні створена така, яка є. Безумовно, це викликало подив багатьох. Але згадаємо, чи не було подиву, що в Польщі була створена коаліція між партіями "Право і справедливість", "Самооборона" і "Ліга польських родин"? - відзначив Леппер.

За його словами, на образ України у світі дуже впливають засоби масової інформації, і якщо вони весь час підкреслюють походження Януковича, його прагнення до зближення з Росією, то "це не сприяє створенню найкращого іміджу".

Говорячи про те, чи займе новий український уряд проросійську позицію, польський політик звернув увагу, що "пройшло усього кілька тижнів з моменту його створення, і два візити Януковича в Росію ще не свідчать про те, що він візьме проросійський курс".

За його словами, він не здивований, "що український прем'єр намагається налагодити гарні взаємини з Москвою, щоб ціна газу не занадто пішла вгору, тому що, якщо ціна піде вгору, це всі відчують".

"Сьогодні в глобальній політиці, зважаючи на те, що відбувається у світі, у тому числі й боротьба з тероризмом, політика має бути дружньою не тільки з Україною, але й з Росією, з Білоруссю. Польща має закопати сокиру війни і припинити антиросійську й антибілоруську фобію", - підкреслив Леппер.

Крім того, віце-прем'єр-міністр підкреслив, що Польща підтримує Україну в питанні членства в ЄС, але він особисто проти її вступу до НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...