Донецьким журналістам не можна з'являтися на "5 каналі"? Їх виганяють

Понеділок, 28 серпня 2006, 17:57

Незалежна профспілка журналістів Донецької області почала збір підписів на підтримку журналіста Кирила Сазонова, який у неділю був звільнений з роботи на інтернет-сайті "Ура-Інформ".

Сазонов стверджує, що його звільнили у зв'язку з тим, що 22 серпня він вийшов у прямому ефірі на "5 каналі" з репортажем про події на місці авіакатастрофи авіалайнера Ту-154.

Журналіст пов'язує це з політикою видання "Ура-Інформ", керівництво якого визнало неможливим його роботу на сайті у зв'язку із виходом в ефір "5 каналу".

У свою чергу директор "Ура-Інформ" Ірина Брік спростовує подібні заяви і стверджує, що журналіст був "звільнений у зв'язку з погіршенням якості написаних ним матеріалів".

За словами Брік, Сазонов працював одночасно в кількох виданнях, і останнім часом якість його матеріалів "залишала бажати кращого".

"Кирило просто перестав встигати. Ми закривали на все очі (суміщення праці в інших виданнях), поки це не шкодило "Ура-Інформ", - зазначила Брік.

Директор підкреслила, що під час авіакатастрофи російського Ту-154 Сазонов "взяв у редакції контакти, апаратуру і відправився на місце подій". При цьому від журналіста вимагали видачі новин.

Брік стверджує, що Сазонов дав виданню з місця подій "пару новин", тоді як він виходив з повідомленнями в ефір "5 каналу", не представляючись журналістом "Ура-Інформ".

За словами директора, Сазонов працює у виданні "з листопада минулого року, приблизно в травні він одружився, у нього народилася дитина".

Брік заявляє, що для видання не має значення, на якому саме каналі виходив в ефір Сазонов: "Він просто перестав встигати".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування