Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Один з підписантів Універсалу забув, що сам підписав

Понеділок, 28 серпня 2006, 19:20

Лідер Компартії Петро Симоненко не підтримує пункт Універсалу національної єдності про продовження курсу європейської інтеграції України, який сам же і підписав.

Такий висновок можна зробити із заяви, розповсюдженої його прес-службою в понеділок.

"Петро Симоненко відзначив, що однобокість політики так званого "європейського вибору", яку проповідує президент Віктор Ющенко та його оточення, позбавляє Україну можливості повною мірою звернути всі переваги свого геополітичного положення на благо наших людей", - йдеться в заяві.

"Зациклюючись на Європі, ми штучно обмежуємо наш життєвий простір і втрачаємо у сто крат могутніший євразійський ринок", - цитує слова Симоненка прес-служба.

"Створення Єдиного економічного простору України, Білорусі, Росії та Казахстану може і має стати "мостом" між європейськими й азіатським економічними союзами", - заявив Симоненко.

Лідер КПУ підкреслив, що створення ЄЕП цілком відповідає сучасним світовим тенденціям формування економічних союзів.

"Упевнений, що створення ЄЕП України, Білорусі, Росії і Казахстану цілком відповідає нашим національним інтересам і буде сприяти економічному та соціальному процвітанню всіх країн і народів, які населяють Європу", - переконаний Симоненко.

У той же час, підписуючи Універсал національної єдності, Симоненко підписав  25 пункт - про продовження курсу європейської інтеграції України "з перспективою вступу в ЄС", а також 26 пункт - про закінчення роботи щодо участі України в ЄЕП на принципах різнорівневої інтеграції.

При цьому лідер КПУ виключив пункти 10,12,14, 19, 21, 27 Універсалу, де мова йшла про реформу місцевого самоврядування, статус мови, податок на майно, продаж землі та вступ до НАТО.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування