Священики взяли приклад з Партії регіонів і напали на журналістів

Вівторок, 29 серпня 2006, 09:45

Священики Української православної церкви Московського патріархату перешкодили роботі знімальної групи "5 каналу" на території Києво-Печерської Лаври.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу медіа-профспілки.

За словами журналістки Наталі Тугузової, близько 14 години у понеділок на знімальну групу напали архієпископ Павло, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, священики, церковний охоронець та люди в цивільному.

"Ми готували матеріал про помісну церкву. За коментарями звернулись до настоятеля храму, отця Павла. Але той у відповідь звинуватив "5 канал" у брехні, розвернувся і пішов геть", - зазначила Тугузова.

"Та побачивши, що ми продовжуємо його знімати, повернувся разом з іншими священиками. Гуртом вони поклали оператора телеканалу на землю, відібрали камеру, а з нею і касету", - додала вона.

Журналіст стверджує, що факт нападу зафіксували туристи, які були поряд. "Хоч якість запису і не дуже добра, проте учасників цієї події, включно з настоятелем храму, який брав у цьому участь, розпізнати можна", - зазначила вона.

"Заяву Тугузової з приводу нападу зареєстрували у Печерському районному відділі міліції", - повідомляють у медіа-профспілці, при цьому просять правоохоронців "ретельно розслідувати цей інцидент і звернути увагу на те, що напад на журналістів стався під час виконання ними їхніх професійних обов'язків".

Як відомо, 12 липня на журналістів каналу СТБ напав член Партії регіонів Олег Калашніков. Він вилучив у працівників каналу відеокасету, яку до сьогодні не повернуто. За фактом перешкоджання журналістській діяльності порушено кримінальну справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування