Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк просить Януковича допомогти з заводом Пінчука

Вівторок, 29 серпня 2006, 10:23

Фонд державного майна і Держкомісія з цінних паперів і фондового ринку звернулися до Кабінету Міністрів із проханням підтримати їх у питанні повернення акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" у державну власність.

Як повідомили в прес-службі ФДМ, зокрема листом від 22 серпня Фонд і держкомісія звернулися в КМУ з проханням доручити Міністерству юстиції підтримати позовні вимоги фонду про повернення акцій НЗФ у держвласність у частині застосування механізму зарахування акцій заводу на рахунок фонду.

При цьому ФДМ наголошує на тому, що в даний час Генпрокуратура "зриває повернення акцій НЗФ у держвласність", і розраховує на підтримку уряду в цій справі.

У травні 2003 року ФДМ продав консорціуму "Придніпров’я", контрольованому корпорацією "Інтерпайп" Пінчука, 25% акцій НЗФ за 205 млн.грн., а в серпні 2003 року - ще 25%+1 акцію за 205,5 млн.грн.

26 травня 2005 року господарський суд Києва відмовив Генпрокуратурі в задоволенні позову про визнання незаконним продажу 50%+1 акції НЗФ консорціумові"Придніпров’я".

Апеляційний господарський суд Києва 11 липня поточного року наклав арешт на 50%+1 акцію НЗФ за клопотанням Генпрокуратури, а 25 липня - задовольнив апеляцію Генпрокуратури і Кабміну і визнав незаконною приватизацію 50%+1 акції НЗФ.

Консорціум "Придніпров’я" звертався у Вищий господарський суд, однак безрезультатно.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування