Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Половина "Нашої України" перейде в БЮТ?

Вівторок, 29 серпня 2006, 10:51

У БЮТ прогнозують розкол фракції "Наша Україна" і приєднання значної її частини до опозиції.

Про це заявив член фракції БЮТ Дмитро Видрін в інтерв'ю щотижневикові "Столичні новини".

"Думаю, що почнеться об'єднання депутатів. В одних фракціях це буде об'єднання, а в інших - розкол", - відзначив депутат.

"Наприклад, "Наша Україна", упевнений, розколеться навпіл, і її половина, а може і велика частина, приєднається до об'єднаної опозиції. Такі процеси можуть пройти й у Соціалістичній, і навіть у Комуністичній партії, хоча більша імовірність, що такі процеси пройдуть все-таки в першій", - вважає Видрін.

Він виключив можливість розколу БЮТ, однак допускає приєднання на рівні "5-7 відсотків від загальної чисельності блоку".

Відповідаючи на питання щодо позиції лідера Української народної партії Юрія Костенка, який відмовився від пропозиції приєднатися до єдиної опозиції, Видрін підкреслив, що в рядових членів УНП може бути "своя думка".

"Тому почекаємо і подивимося, яка вона буде в рядових представників УНП", - відзначив депутат.

Стосуючись теми припинення депутатських повноважень членів фракції БЮТ, що приєдналися до антикризової коаліції, Видрін заявив, що цей процес перебуває в стадії розвитку, і не став прогнозувати його результат.

Говорячи про майбутнє інституту президента в Україні, народний депутат відзначив, що, на його думку, в остаточному підсумку держава повинна перетвориться або в парламентську, або в президентську республіку. У зв'язку з цим він не виключив, що наступний президент буде обиратися Верховною Радою.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування