Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американський сенатор вніс Росію в список "ворожих режимів" через Україну

Середа, 30 серпня 2006, 10:02

Голова сенатського комітету з міжнародних справ сенатор-республіканець Річард Лугар поставив Росію разом з Іраном і Венесуелою в один ряд у списку "ворожих режимів", що використовують свої енергоресурси для тиску на сусідні країни.

З таким твердженням Лугар виступив у вівторок на міжнародному "енергетичному саміті", що відкрився в Вест Лафайєті (штат Індіана).

"Ворожі режими від Венесуели й Ірану до Росії використовують постачання енергії як засіб для тиску на своїх сусідів", заявив глава сенатського комітету у своїй доповіді, присвяченій характерові нових "енергетичних загроз" для національної безпеки США.

"Ми звикли думати в термінах, що стосуються ведення звичайних воєн між державами, але енергія зараз стає кращим видом зброї для тих, хто нею володіє", повідомив сенатор, попередивши про небезпеку "силового" використання енергетики в міжнародних відносинах.

"Країни, що зіткнулися з припиненням подачі енергії або навіть просто з загрозою такого припинення можуть впасти у відчай, збільшуючи шанси на виникнення збройного конфлікту, тероризму й економічного колапсу", попередив Лугар.

Як відомо, на початку року Росія загрожувала припинити постачання газу в Україну.

Лугар у 2004 році був представником президента США на виборах президента України.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування