Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький "переводить стрілки" на Луценка

Середа, 30 серпня 2006, 10:24

Мер Києва Леонід Черновецький заявляє про недостатнє сприяння Міністерства внутрішніх справ Київській міськдержадміністрації в забезпеченні житлом ошуканих інвесторів "Еліта-центр", що затягує рішення цього питання.

Про це Черновецький заявив на громадських слуханнях, присвячених вирішенню проблеми інвесторів "Еліта-центр", повідомляють Українські новини.

"Я зовсім не згодний, що у нас є повна взаємодія для остаточного вирішення цього питання з тими, хто володіє інформацією зараз в правоохоронних органах з приводу того, що трапилося", - сказав мер.

Він зазначив, що до Київміськадміністрації дотепер не надійшли повні списки потерпілих від афери, які має скласти МВС: "Я думаю, якби ми більше цієї інформації мали, ми б швидше багато питань вирішили".

У той же час Черновецький заявив, що Київ готовий розпочати будівництво житла для постраждалих інвесторів від афери "Еліта-Центр", повідомляє УНІАН.

За його словами, під будівництво "є шість земельних ділянок". "Ми цією проблемою займаємося", - підкреслив мер.

Черновецький повідомив, що місто планує оголосити конкурс і знайти інвесторів, які запропонують будівництво максимального відсотка житла для потерпілих і мінімального для комерційного продажу.

Водночас він не назвав конкретних термінів реалізації таких планів.

Також мер Києва вважає, що серед постраждалих інвесторів від афери "Еліта-Центр" немає внутрішньої єдності для захисту своїх інтересів: "Проблеми є у самих обдурених, оскільки немає повної єдності".

На думку Черновецького, інвестори мають виділити зі своїх лав людей, які залишилися взагалі без житла, і сформувати з них квартирну чергу.

Таким особам, за словами мера, Київська МДА планує допомагати в першу чергу, тоді як багатим людям, що інвестували в будівництво житла з метою подальшого перепродажу, міська влада не має наміру компенсувати втрати.

"Деякі люди вкладали мільйони. Для нас цих людей просто немає, і розмовляти з такими людьми ми не хочемо", - сказав Черновецький.

За його словами, компенсувати втрати постраждалих за рахунок організаторів афери "Еліта-Центр" не вдасться.

Як відомо, 18 липня під час засідання комісії КМДА щодо "Еліта-Центр" Черновецький зазначив, що будівництво житла для ошуканих інвесторів "Еліта-Центр" займе, за попередньою оцінкою, 3-4 роки.

"Необхідно близько 1 млн. кв. м., що стосується формули, за якою надаватиметься компенсаційне житло, то вона не змінюється – метр за метр", - заявив мер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування