Справу Чорновола спробують закрити?

Середа, 30 серпня 2006, 10:49

Кримінальну справу про загибель лідера Народного руху України В'ячеслава Чорновола спробують закрити.

Таке припущення висловив колишній заступник міністра внутрішніх справ, який був куратором слідства по даній справі, Микола Степаненко, пише "Комсомольська правда".

Слідство у справі про загибель Чорновола було відновлено Генпрокуратурою 4 квітня 2005 року. У вівторок, 29 серпня, правоохоронці заявили, що призначили комплексну автотехнічну експертизу, після якої буде прийняте рішення щодо передачі результатів розслідування в суд, пише видання.

За словами Степаненка, така експертиза в рамках даної справи вже проводилася кілька місяців тому, і експерти прийшли до висновку, що загибель Чорновола була "убивством, організованим спецслужбами".

"Доказом цієї версії є судово-медична експертиза обставин смерті головного свідка в справі - Івана Шолома", - зауважує Степаненко.

Цей чоловік "знаходився в кабіні вантажівки, що зім'яла машину Чорновола, і пізніше помер за загадкових обставин".

"У ході розслідування фахівці підтвердили, що смерть Шолома не була природною. Його отруїли, щоб він не зміг розповісти слідству правду", - йдеться в статті.

Щодо можливості закриття справи Степаненко каже: "Нову експертизу проведуть фахівці одного з вітчизняних дослідницьких інститутів. Можливо, це будуть ті ж люди, що сфальсифікували результати експертиз під час першого розслідування в справі про загибель Чорновола".

"Якщо я правий, то вони зроблять усе можливе, щоб справу знову закрили. У цьому їм допоможуть деякі впливові люди, що як і раніше зацікавлені, щоб обставини смерті політика назавжди залишилися таємницею", - додає колишній заступник міністра.

В'ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі на трасі Бориспіль-Золотоноша. Його автомобіль зіштовхнувся з Камазом, що розвертався на дорозі.

26 березня тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко заявив, що голова НРУ загинув у результаті ДТП, і що "версія замаху на Чорновола як причини його загибелі навіть не розглядалася". Однак представники Руху із самого початку називали смерть свого лідера політичним убивством.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування