Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Печерський суд звинуватили в однобокості через Коломойського

Середа, 30 серпня 2006, 11:51

Печерський районний суд міста Києва "підійшов до оцінки доказів у справі за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до телекомпанії "Студія 1+1" односторонньо і вибірково".

Про це заявив адвокат фірми "Василь Кисіль і Партнери" Олег Макаров, коментуючи судове рішення про визнання права власності Ігоря Коломойського на 70% статутного фонду ТОВ "ТРК "Студія 1+1".

Макаров відзначає, що "фактично в спірних питаннях суд цілком прийняв аргументи позивача і його представників".

"І якщо оцінювати рішення в цілому, варто визнати, що позиція суду з концептуальних питань права є безпрецедентною", - вважає адвокат.

"З рішення суду випливають, зокрема, такі висновки: показами свідків можна обґрунтовувати існування усної угоди, а спростовувати - не можна; відчуження частки в ТОВ можливе без врахування переважного права іншого учасника; частка в ТОВ є майном; право розпоряджатися часткою у ТОВ виникає в покупця до реєстрації відповідних змін у статутних документах ТОВ;... З такими висновками суду з фундаментальних питань права я погодитися не можу", - підкреслив адвокат.

Особливі сумніви в експерта викликає обґрунтованість рішення суду "не брати до уваги свідчення співвласника ТОВ "ТРК "Студія 1+1" Бориса Фуксмана, посилаючись на частину 1 ст. 218 цивільного кодексу, яка не визнає свідчення як доказ неукладання угоди".

На думку адвоката, Фуксман був викликаний у суд не для спростування факту укладання угоди, а з метою "спростувати факт зустрічі між Коломойським і Роднянським у Женеві, що нібито відбулася за участю Новикова, свідчення якого суд при винесенні рішення все-таки врахував".

"Текст мотиваційної частини судового рішення, крім цього, так і не відповів на одне з принципових питань гучного процесу: які саме письмові докази повинен надавати відповідач як обґрунтування неукладення багатомільйонної усної угоди", - відзначив Макаров.

Як відомо, 16 серпня 2006 року Печерський районний суд визнав право власності Коломойського на 70% статутного капіталу ТОВ "ТРК "Студія 1+1".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування