Мороз нагадав Азарову, що вони в одній упряжці

Середа, 30 серпня 2006, 14:29

Голова Верховної Ради Олександр Мороз наголошує, що Кабмін і Верховна Рада мають виконувати спільні завдання.

Про це він заявив під час наради з представниками Кабміну, присвяченої проблемам бюджетного фінансування сільськогосподарської галузі у 2007 році.

"Я хотів би, щоб ми виходили з того, що і Верховна Рада України, і Уряд – єдине", - наголосив Мороз.

Підбиваючи підсумки дискусії, Мороз висловився за розробку стратегії розвитку агропромислового комплексу України.

Віце-прем’єр-міністр Микола Азаров на зустрічі наголосив, що головне завдання уряду - покращити у 2007 році фінансову ситуацію в аграрно-промисловому комплексі.

За словами Азарова, в ході підготовки проекту державного бюджету виник цілий ряд проблем, пов’язаних з фінансуванням агропромислового комплексу.

На його думку, зусилля держави в попередні роки по стабілізації, нарощуванню об’ємів, покращення матеріально-технічної бази АПК не принесли очікуваного ефекту.

У ході наради її учасники відзначали, що пільги по ПДВ для сільгосптоваровиробників не дали очікуваного результату, оскільки кошти осіли у посередників.

У зв’язку з цим в законопроекті про бюджет на наступний рік пропонується змінити механізм щодо ПДВ для АПК. Перший віце-прем’єр підкреслив, що мова не йде про те, що будуть зменшені пільги по ПДВ, а мова йде про те, що вони будуть надаватись безпосередньо товаровиробнику.

Також, за словами Азарова, пропонується фінансування прямих державних програм на підтримку села, і не лише товаровиробників, а й галузі машинобудування. При цьому Азаров піддав різкій критиці стан цієї галузі.

Він висловив думку, що, можливо, було б доцільно купувати ліцензії та створювати СП для вироблення сільськогосподарської техніки.

Разом з тим він переконаний, що держава, в якій виробляється такий великий об’єм зерна, повинна мати своє машинобудування.

Разом з тим міністр агропромислової політики Юрій Мельник, виступаючи на нараді, зауважив, що не можна говорити про поганий стан АПК. За його словами, на сьогоднішній день вітчизняний ринок продовольства насичений продукцією власного виробництва, і рентабельність її з року в рік зростає.

Українська правда, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News