ЯНУКОВИЧ ТАКИ ЗРОБИТЬ РОСІЙСЬКУ ДРУГОЮ ДЕРЖАВНОЮ

Середа, 30 серпня 2006, 15:20

Проект програми діяльності Кабінету міністрів з 2006 до 2011 року передбачає визнання російської мови другою державною.

Про це йдеться у прес-релізі прес-служби уряду, в якому наведені основні пункти проекту програми діяльності Кабміну. Він був розданий журналістам під час засідання Кабінету міністрів.

Зокрема, у розділі гуманітарної політики зазначено, що уряд спрямує свою діяльність на "послідовне відстоювання свободи у виборі мови спілкування й навчання, визнання російської мови другою державною мовою в Україні".

Серед інших тез розділу гуманітарної політики відзначене "забезпечення поваги до інакомислення, всебічне гарантування прав політичної опозиції".

Як відомо, нещодавно депутати БЮТ зареєстрували законопроект зі змінами до закону про опозицію стосовно кримінальної відповідальності за перешкоджання опозиційній діяльності. Проект цього закону розглядатиметься на початку наступної сесії ВР.

Також у проекті програми дій уряду у розділі зовнішньо-економічної політики передбачена "активація роботи з формування і зміцнення Єдиного економічного простору як кардинально важливого напрямку для реалізації національних інтересів і забезпечення національної безпеки України".

Водночас про співпрацю з НАТО та ЄС у програмі нічого не зазначається.

Розділом інвестиційно–інноваційної політики передбачено "захист права власності, вирішення спірних питань, пов'язаних із приватизацією, виключно у правовому полі".

Таким чином уряд планує реалізувати "комплекс заходів зі створення сприятливого інвестиційного клімату". Також у цьому розділі зазначено про "забезпечення реальної ефективності судової системи".

Як відомо, зараз триває багато судових процесів стосовно повторної приватизації об'єктів державної власності. У деяких випадках суди першої інстанції ухвалюють рішення не на користь власників, які приватизували об'єкти за часів попередньої влади.

Розділом податково-бюджетної політики передбачено "зменшення частки тіньового сектору економіки за рахунок зниження податкового навантаження, забезпечення гарантованої стабільності податкового законодавства і передбачуваності податкової політики, а також зниження нарахувань на фонд оплати праці".

Згідно з наведеними даними, програма діяльності Кабміну на період 2006-2011 роки "базуватиметься на основних положеннях Універсалу національної єдності, коаліційної угоди та передвиборчих програм партій, які сформували склад уряду".

В прес-релізі також сказано, що "передбачається проведення громадських слухань та інших форм публічного обговорення проекту програми, до розробки програми будуть залучені представники парламентської коаліції та опозиції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування