Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче влаштувати міні-кадрову революцію

Середа, 30 серпня 2006, 17:18

Уряд Віктора Януковича виступає за впровадження інституту державних секретарів при міністрах, які б відповідали не за політичний, а за функціональний напрямок міністерств.

Як повідомив після засідання уряду міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов, у середу вони розглянули відповідний проект закону про державну службу.

"Тепер цей закон разом із законопроектом про Кабінет міністрів буде доопрацьовуватися", - сказав Толстоухов.

Він також додав, що, відповідно до Універсалу національної єдності, до Верховної Ради мають бути одночасно подані два цих законопроекти.

"Прийняття закону про Кабмін стане відправною точкою, щоб по-новому подивитися на органи державної влади", - сказав Толстоухов.

Коментуючи скандал зі скасуванням права президента давати доручення уряду, міністр сказав, що "кроки Кабміну неправильно зрозуміли".

За його словами, уряд у своїй діяльності керується Конституцією, законами і постановами Верховної Ради, а також указами президента.

"Якщо від президента виходить не указ, то такі доручення не мають сили нормативного акту для уряду", - сказав Толстоухов.

За його словами, цей проект постанови пройшов експертизу в Міністерстві юстиції.

У свою чергу заступник міністра Кабінету міністрів Олександр Лавринович спростував, що він говорив про обмеження права президента давати доручення уряду.

"Я взагалі не давав жодних коментарів жодному засобу масової інформації", - сказав Лавринович "Українській правді".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування