Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький заразить депутатів небезпечною "хворобою"

Середа, 30 серпня 2006, 18:17

Рішення Центральної виборчої комісії про чергову відстрочку в реєстрації депутатом для мера Києва Леоніда Черновецького може стати небезпечним прецедентом.

Так вважає народний депутат Микола Томенко.

На думку Томенка, скориставшись створеним прецедентом, українські чиновники зможуть "резервувати" за собою місце депутата парламенту протягом тривалого часу, фактично здійснюючи в такий спосіб незаконне сумісництво.

Цьому, на думку політика, сприяють реалії вітчизняної судової системи, коли справи й апеляції можуть розглядатися по кілька років.

Якщо ж для рішення ЦВК немає правових підстав, то в такому випадку, на думку Томенка, має місце політичне підґрунтя.

Депутат здивований, чому дотепер на цю ситуацію не відреагував президент, який є гарантом дотримання Конституції і одночасно почесним головою партії "Народний Союз "Наша Україна", за списком якої київський мер усе ще має шанс потрапити в парламент.

Не розуміє Томенко і позицію керівництва НСНУ, яка через колізію з Черновецьким протягом тривалого часу недораховується одного депутата у Верховній Раді.

"Невже цій політичній силі і без Леоніда Черновецького вистачає народних депутатів у Верховній Раді для того, щоб повноцінно втілювати в життя програму президента України?" - задається питанням депутат.

Дивним Томенко вважає і відсутність реакції з боку міністра юстиції Романа Зварича:

"Очевидно, міністр дотепер заклопотаний переважно проблемою власного сумісництва, оскільки він залишається єдиним членом уряду, що не написав заяву про складання депутатських повноважень".

Депутат висловив сподівання, що українське суспільство незабаром довідається не тільки про реакцію президента на дії Черновецького, але і про причини, що спонукала органи влади ухвалити подібні рішення.

Раніше ЦВК продовжила реєстрацію Черновецького народним депутатом до 1 грудня 2006 року.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування