Кабміну потрібен тиждень, щоб розібратися, як користуватися службовою машиною

Середа, 30 серпня 2006, 18:34

Остаточно затвердити проект закону про Кабінет міністрів уряд планує протягом одного тижня.

Про це заявив міністр юстиції Роман Зварич під час прес-конференції в середу.

"Є доручення протягом одного тижня доопрацювати цей документ, щоб на наступному засіданні Кабміну остаточно ухвалити рішення щодо його внесення на розгляд Верховної Ради", - зазначив Зварич.

За його словами, для доопрацювання законопроекту в уряді створено робочу групу під головуванням віце-прем'єра з гуманітарних питань Дмитра Табачника.

До групи також входять деякі міністри, в тому числі й Зварич, а також представники секретаріату президента.

За словами міністра, текст проекту закону здебільшого не має розбіжностей з попередніми редакціями, "в ньому лише певним чином удосконалені деякі позиції, які містилися в попередніх проектах".

"Зокрема, вноситься таке поняття, як "солідарна відповідальність Кабміну", а також розширюється позиція положення, що міністр є політичною фігурою, яка несе політичну відповідальність за роботу свого відомства", - підкреслив Зварич.

Міністр також зазначив, що у новому законопроекті "чіткіше виписані речі щодо використання службових машин, житла і такого іншого".

Окрім цього, в проекті закону визначено порядок відносин між Кабміном та іншими органами державної влади, в тому числі й інститутом президентства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування