Українці не винні в катастрофі російського літака

Четвер, 31 серпня 2006, 10:21

За попередніми результатами розшифровки бортових самописів, провини українських диспетчерів в авіакатастрофі російського літака Ту-154 під Донецьком немає.

Про це заявив у четвер міністр транспорту України Микола Рудьковський, який очолює українську урядову комісію з розслідування трагедії.

"Провини українських авіадиспетчерів у катастрофі російського літака Ту-154 немає", - цитує слова Рудьковського український телеканал.

За словами Рудьковського, "кінцеві висновки комісія зробить у Москві вже завтра".

У свою чергу Міністерство закордонних справ вважає неприпустимими припущення про причетність України до аварії російського літака Ту-154 у Донецькій області до офіційного висновку про причини аварії.

Керівник прес-служби МЗС Андрій Дещиця зазначив, що в деяких російських ЗМІ з'явилася інформація, що причиною катастрофи російського Ту-154 нібито стали дії диспетчерів "Укравіаруху".

"У зв'язку з цим ми вважаємо за необхідне зауважити, що будь-які припущення про причини авіакатастрофи до оприлюднення висновків спеціально створених урядових комісій є передчасними, тому що не базуються на встановлених фактах, а також є неприпустимими з моральної точки зору", – сказано в коментарі.

Літак Ту-154 авіакомпанії Пулковські авіалінії, що виконував рейс за маршрутом Анапа - Санкт-Петербург, 22 серпня упав біля населеного пункту Суха Балка у 45 кілометрах від Донецька.

Усі 170 осіб, що знаходилися на борту літака, загинули.

РИА Новости, Обком із посиланням на Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування