Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу про напад Калашнікова на працівників СТБ хочуть зам'яти?

Четвер, 31 серпня 2006, 10:31

Директор правозахисної організації "Інститут масової інформації" Вікторія Сюмар не виключає намагання влади закрити справу нападу депутатів від Партії регіонів на знімальну групу телеканалу СТБ.

Так вона прокоментувала рішення головного управління МВС, яке не виявило порушень службових обов'язків правоохоронцями, що перебували поруч з місцем інциденту, повідомляє Німецька хвиля.

Сюмар вважає офіційне невизнання МВС недбалості в діях своїх працівників вибірковим підходом до захисту прав громадян: "Ми мали відверте порушення закону з боку депутата Калашнікова, тому що це було реальне перешкоджання журналістській діяльності, і факт не реагування на це працівників міліції".

"Поки що є така підозра, що цю історію замнуть, принаймні, хочуть це зробити, і там просто не буде винних", - додала директор "ІМІ".

Сюмар зазначила, що, поки винні залишаються не покараними, а поведінку присутніх при зіткненні міліціонерів визнали правильною, побитий депутатами Партії регіонів оператор Володимир Новосад і досі лікується від важкого струсу мозку.

Як відомо, 12 липня група депутатів на чолі з Олегом Калашніковим напала на знімальну групу телеканалу СТБ та відібрала відеокасету із вже відзнятим матеріалом.

На захист своїх колег виступило близько тисячі журналістів України, які підписалися під відповідним зверненням до влади.

Відкритий лист-вимога журналістів України до Партії регіонів

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування