У Фірташа з'явився таємничий партнер

Четвер, 31 серпня 2006, 12:17

У співвласника RosUkrEnergo Дмитра Фірташа, який придбав у травні 74,87% акцій Астраханської нафтогазової компанії (АНГК), з'явився "таємничий" партнер.

Про це пише російська газета "Ведомости".

У середу регіональне мінмайна продало блокпакет акцій АНГК, але ім'я покупця відкрити відмовилося. Джерела з оточення Фірташа стверджують, що не знають, з ким тепер доведеться співпрацювати.

"Пакет був проданий за ціною вище початкової (533,2 млн руб.)", — повідомила "Інтерфаксу" керівник обласного фонду держмайна Надія Карєва.

Назвати ім'я переможця астраханські чиновники відмовляються до 4 вересня, коли планують підписати з ним договір.

Один з них повідомив лише, що в тендері брали участь дві компанії: одна російська й одна іноземна.

Найбільш реальний претендент на цей актив — бенефіціар RosUkrEnergo Дмитро Фірташ, що у травні цього року придбав 74,87% акцій АНГК і очолив раду директорів компанії, вважає аналітик "Трійки Діалог" Валерій Нестеров.

Як раніше розповідав в інтерв'ю "Відомостям" Фірташ, його пакет в астраханській компанії поки оформлений на Raiffeisenbank, але незабаром акції можуть бути передані його фірмі Emfesz.

Зв'язатися з Фірташем виданню не вдалося. А два близьких до нього джерела стверджують, що він ніколи не претендував на пакет астраханської адміністрації.

"Жодна зі структур Фірташа і ні хто-небудь у його інтересах не брали участь у цьому аукціоні", — стверджують співрозмовники "Ведомостей".

"Покупцем також може бути одна зі структур "Газпрому", — міркує начальник аналітичного відділу "Брокеркредитсервиса" Максим Шеїн. — Адже з його допомогою розвивати газові родовища АНГК буде набагато простіше".

Як відомо, Фірташ пов'язує з астраханською компанією великі надії. В інтерв'ю "Ведомостям" підприємець розповідав, що готовий побудувати з Астраханського родовища трубу для постачань газу в Східну Україну, де розташовані основні промислові споживачі в країні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування