Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ґвалт навколо прав Ющенка стався через треті вуха

Четвер, 31 серпня 2006, 12:31
Перший заступник міністра Кабінету міністрів Олександр Лавринович спростував інформацію про намір членів уряду обмежити повноваження президента.

"Насправді, як раніше, так і зараз Кабінет міністрів не має ніяких повноважень що-небудь урізати або доповнювати щодо повноважень президента і взагалі впливати на ухвалення рішень з боку президента", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

"Дане рішення (ухвалення постанови про заборону президенту давати доручення уряду) було технічним, ми просто змушені були ухвалювати зміни в регламент Кабміну відповідно до норм Конституції", - пояснив Лавринович.

"З документу вилучено термін "подача доручень" з боку президента. Дотепер, до речі, ніде, крім регламенту Кабміну, президент не мав права давати доручення членам уряду", - додав він.

За словами Лавриновича, проти ухвалення постанови не заперечували ні представники Міністерства юстиції, ні юридичної служби Cекретаріату президента.

Також він зазначив, що "з 1 січня нинішнього року Конституція передбачає право президента припиняти акти Кабміну з одночасним зверненням до Конституційного Суду".

"І ми не прийняли нічого сенсаційного, крім як імплемінтували цю норму в діючий регламент Кабінету міністрів", - додав він.

На запитання про активне обговорення інформації про те, що Кабмін нібито урізав повноваження президента, Лавринович відповів: "Я думаю, що дехто з наших співробітників засобів масової інформації або погано учився в школі, або через треті вуха довідався про те, що відбувалося на засіданні Кабінету міністрів".

"Цитату подавала людина, з якою я ніколи не спілкувався й в очі не бачив", - додав він.

Щодо законопроекту про Кабінет міністрів, Лавринович висловив сподівання, що він буде ухвалений у парламенті протягом цієї осені.

"Законопроект не передбачає ніякої революції. У юриспруденції революцій більше не буде. Вноситься поняття солідарної відповідальності Кабінету міністрів", - відзначив заступник міністра.

"Міністр буде політичною фігурою, яка несе політичну відповідальність за очолюване ним відомство", - пояснив Лавринович.

"У проекті закону юридично чітко виписана діюча система взаємодії між урядом, парламентом, президентом і іншими органами влади", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...