Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецькому погрожуть кримінальною справою через цензуру

Четвер, 31 серпня 2006, 14:05

Члени БЮТ Микола Томенко та Андрій Шевченко звернулися до генпрокурора з проханням перевірити дії, які можуть мати ознаки запровадження політичної цензури, з боку посадових осіб Київської міськдержадміністрації.

Причиною став факт розповсюдження КМДА у серпні 2006 року листа до керівників низки ЗМІ, у якому повідомлялося про запровадження так званої "нової схеми спілкування із ЗМІ працівників мерії".

У документі журналістів інформували про те, що всі коментарі представників КМДА, інтерв'ю, а також будь-яка інша інформація, що стосується діяльності адміністрації, розповсюджуватиметься виключно прес-службою КМДА.

Також у листі містилися прохання стосовно всіх коментарів і інтерв'ю звертатися лише до певних посадових осіб КМДА, а також "серйозно поставитися до нових вимог і не використовувати особисті телефони керівників КМДА, а також не призначати інтерв'ю через приймальні".

"Поширення даного листа викликало значний негативний резонанс у журналістському середовищі, оскільки працівники ЗМІ розцінили дані дії як спробу запровадження політичної цензури", - повідомляє прес-служба БЮТ.

На думку депутатів, фактом розповсюдження даного листа, який супроводжувався відповідними заявами Леоніда Черновецького та інших посадових осіб КМДА, може порушуватися ряд норм чинного законодавства.

"Тому Томенко та Шевченко просять генпрокурора вжити заходів реагування відповідно до чинного законодавства та протидіяти спробам встановлення політичної цензури", - зауважується у повідомленні.

За словами Томенка, у київського мера є два шляхи виходу із ситуації.

"Перший – скасування нового "порядку спілкування зі ЗМІ працівників мерії" як такого, що має всі ознаки запровадження цензури. І другий – порушення кримінальної справи проти посадових осіб, причетних до перешкоджання законній професійній діяльності журналістів", - додав депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування