Зварич змусить Черновецького охолонути

Четвер, 31 серпня 2006, 20:00

Пропозиція члена Партії регіонів Святослава Піскуна обмежити право президента призначати суддів і голів судів можна трактувати як дійсне обмеження прав глави держави.

Таку думку висловив міністр юстиції Роман Зварич в ефірі каналу "1+1".

"Але знову ж таки, треба поставити це питання в контексті Конституції", - зауважив міністр.

Зварич нагадав про 106 статтю Конституції, "в якій є вичерпний перелік повноважень президента".

"В одному з пунктів йдеться про право президента утворювати суди. Відповідно, у законі про судочинство ця норма була розширена так, що президент при утворенні суду набув право призначати суддів на адміністративні посади", - сказав міністр.

"Також у Конституції зазначається, що президент має право призначати суддю на свою посаду на 5 років, але згодом, після п'ятирічного терміну суддя призначається безстроково, але Верховною Радою", - додав Зварич.

На питання про ініціативу мера Києва Леоніда Черновецького підвищити квартплату у більш, ніж три рази, міністр юстиції відповів, що "поки що такий документ до Мін'юсту не надходив".

"Але, звичайно, при його надходженні він стане предметом прискіпливої правової експертизи. Відповідно до закону буде прийнято відповідне рішення, чи такий документ може бути зареєстрований так, як це вимагає законодавство", - запевнив Зварич.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування