Для Зварича угода з Януковичем краща, ніж з Тимошенко

Неділя, 10 вересня 2006, 14:00

Нова коаліційна угода, найімовірніше, буде підписана у вівторок.

Таку думку в інтерв’ю Бі-Бі-Сі висловив міністр юстиції Роман Зварич, відповідаючи на питання про можливі строки підписання угоди.

"Думаю, що на початку наступного тижня. Якщо все буде йти як заплановано зараз, ми могли би вже вийти на попереднє погодження самого проекту угоди, це потребує рішення чотирьох окремих суб'єктів. І підписання могло би відбутися в понеділок чи в вівторок, можливо таки в вівторок", - сказав Зварич.

Він також відзначив, що "по багатьох позиціях зміст нової коаліційної угоди, який зараз обговорюється, сильніший виходячи з національних інтересів нашої держави, ніж та угода, яка була підписана в так званому "помаранчевому" контексті".

За словами Зварича, "Наша Україна" не бачить у переговорах якихось гострих кутів, які не дали б можливість підписати на нову коаліційну угоду.

"Назва уже визначена - коаліція національної єдності, відповідно до Універсалу, який був підписаний. Зміст нової коаліційної угоди буде чітко визначатися за тими основними пріоритетами самого Універсалу", - сказав Зварич.

Він також охарактеризував прем’єра Віктора Януковича як про європейського політика.

"Він для мене відкрив багато позицій. Я бачу його, як проєвропейського політика. Я бачу його, як такого, хто хоче виконати конкретну програму", - зазначив він.

Зварич також розповів, що йому не було важко асимілюватися в Україні після приїзду зі Сполучених Штатів.

"Єдине, за чим жалкував, це мабуть нью-йоркська піцца, яка мабуть унікальна. І коли маю нагоду повернутися до Нью-Йорку, в перший день я завжди їм піццу", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...