Тимошенко, Богатирьову й Руслану хочуть розмножити

Неділя, 10 вересня 2006, 19:24

Учасниці Генеральної асамблеї Міжнародної ради жінок, що вперше пройшла у Києві, впевнені, що українським жінкам треба наполегливіше пробиватися до парламенту.

Як повідомляє 5 канал, жінки з понад 40 країн світу протягом тижня обговорювали проблеми гендерної рівності, насилля над жінками та торгівлі людьми.

"Головна проблема в Україні, як і всюди, це рівноправ'я між жінками та чоловіками", - зазначила президент Міжнародної ради жінок Анама Тан, додавши, що наступною темою Асамблеї буде поліпшення ситуації з гендерною рівністю в усьому світі.

"Я думаю, що Україна має дуже гарний початок, тому що в цій країні вже прийнятий закон про гендерну рівність. Він поліпшить життя не тільки жінкам, а й чоловікам, а також подолає проблеми у родинах", - вважає Тан.

Водночас голова Спілки жінок України Марія Орлик висловила думку, що кількість жінок у парламенті повинна бути рівна кількості чоловіків.

"Скандинавські країни, наприклад, мають представництво жінок в парламенті до 50 відсотків. Саме до цього ми прагнемо, щоб було 50 на 50. Кожна друга - жінка, кожен другий - чоловік. От тоді буде досягнутий рівний зважений баланс у суспільстві і закони будуть прийматися в інтересах всього суспільства - і чоловіків, і жінок. Поки що ми цього не маємо", - сказала Орлик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування