Партії регіонів радять використати "нашоукраїнців", інакше їй зв'яжуть руки

Понеділок, 11 вересня 2006, 10:54

Депутат Верховної Ради Криму Нестор Шуфрич сумнівається, що блок "Наша Україна" приєднається до антикризової коаліції і радить Партії регіонів використати окремих перебіжчиків-"нашоукраїнців".

"Смію припустити, що окремі слабкі представники "Нашої України", так звані кон'юнктурники, знайдуть спосіб приєднатися до антикризової коаліції. І я б порадив своїм колегам з Партії регіонів просто використати таких перебіжчиків", - сказав Шуфрич в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Сумніваюся, що "Наша Україна" як блок формально вступить до коаліції, швидше за все, це будуть якісь "подковерные" домовленості, яких навряд чи будуть дотримуватися", - додав він.

При цьому Шуфрич висловив переконаність, що "у Партії регіонів є реальний шанс провести свою політику, не озираючись по сторонах, і втілити в життя принципи, з якими вона йшла на вибори".

"Для того, щоб виправдати надії людей, команді Віктора Януковича не можна зв'язувати руки, що неодмінно відбудеться, якщо "Наша Україна" приєднається до коаліції", - вважає Шуфрич.

На його думку, "у випадку входження "НУ" до коаліції, неминучий конфлікт із комуністами, що може закінчитися їхнім виходом з більшості".

"Що, до речі, буде великою помилкою для регіоналів, оскільки без комуністів Віктор Янукович і Олександр Мороз втратять більшість, і "Наша Україна", маючи право на вето, зможе нав'язувати коаліції свої пріоритети. Узагалі, я вважаю, що "любі друзі" Ющенка більше не мають права повертатися до влади", - додав депутат.

На питання про конфлікти в Криму, Шуфрич заявив, що "люди всіх національностей ставляться одне до одного з повагою доти, поки хтось ззовні не спровокує їх на конфлікт".

"Тоді пристрасті розпалюються, в результаті вся країна бачить телесюжети, де люди різних національностей з перекошеними від ненависті обличчями б'ються. Питання в тому, хто провокує ці конфлікти, хто накручує народ?", - запитав депутат.

"Цим займаються політики і в центрі, і в Криму. Але головні ниточки йдуть з Банкової. Я не вважаю випадковістю, що нова хвиля конфліктів у Криму почалася відразу після приїзду туди Віктора Ющенка", - вважає Шуфрич.

Відносно майбутнього СДПУ(о), членом якої є Шуфрич, він сказав, що "незабаром ви почуєте про СДПУ(о), там починаються дуже цікаві і творчі процеси".

"Не буду нічого говорити, щоб не зіпсувати сюрприз...", - додав депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування