Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пинзеник вже бачить, як Азаров втрачає 12,5 мільярдів

Понеділок, 11 вересня 2006, 11:09

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає, що відкриття вільних економічних зон призведе до великих втрат у бюджеті.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Известия в Украине", опублікованому в понеділок.

"Відкриття ВЕЗ призведе до втрати бюджетом близько 12,5 мільярдів гривень. До того ж це явище не сприяє інвестуванню, тому що воно дискримінує суб'єктів господарства, у тому числі й національного виробника", - вважає Пинзеник.

"В Україні, як і в усьому світі, існує цінова надбавка — ПДВ. Наш товар йде з надбавкою, імпорт — без неї. Таким чином, виходить, що ми свого роду дотуємо імпорт", - пояснив він.

На думку Пинзеника, сьогодні спостерігається прагнення збільшити імпортні мита.

"Це, на мій погляд, є ще однією спробою поліпшити умови ведення бізнесу для окремих структур. Тому що у вільні економічні зони товар піде з мінус 20 відсотків ПДВ, а звичайні "чорні" бізнесмени платитимуть ці 20 відсотків плюс ще мито", - сказав Пинзеник.

На питання про те, що уряд Януковича збирається дозволяти тільки ті ВЕЗ, що зможуть працювати на благо української економіки, він відповів:

"Справа в тому, що будь-яку податкову пільгу неможливо простежити, тому нею може користуватися будь-хто".

Також Пинзеник відзначив, що в курсі уряду його також лякає тенденція "життя в борг, тому що уряд збирається збільшувати дефіцит бюджету"

"Мабуть, апетити ростуть. Хочеться більше витрачати грошей. Причому на інвестиційні проекти. Дефіцит, мабуть, уряд збирається покривати за рахунок боргу, а це дуже небезпечна тенденція", - сказав Пинзеник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування