Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін пообіцяв більше не закручувати газовий кран

Понеділок, 11 вересня 2006, 13:08

Президент Росії Володимир Путін відзначив, що світ зацікавлений у стабільності поставок російських енергоносіїв і підкреслив, що Росія залишається стабільним партнером у цій галузі.

Ці та інші висловлювання Путіна, зроблені під час зустрічі з російськими і закордонними політологами, наводить лондонська газета "Файненшл таймс".

Як пише газета, президент Росії відзначив, що такі енергоресурси, як нафта і газ, завжди були чуттєвими елементами світової політики.

Як відзначає газета, Путін у ході бесіди також висловив незгоду з терміном "енергетична наддержава". За його словами, поняття "наддержава" використовувалося під час "холодної війни".

За інформацією газети, Путін відзначив, що Росія має більше ресурсів, ніж, практично, будь-яка інша країна. При цьому, підкреслив він, Росія завжди поводилася відповідально і продовжить поводитися так.

Путін, як пише газета, підтвердив намір Росії брати участь у розробці спільних правил енергетичного сектора. На його думку, це мають бути справедливі правила, що охоплять видобуток енергоресурсів, транспортування енергоносіїв та їхнє споживання.

Путін також відзначив намір Росії побудувати два газопроводи із Західного та Східного Сибіру.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування