Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС хоче почути про плани Януковича. Це важливо

Понеділок, 11 вересня 2006, 14:56

Європейський Союз очікує почути від прем'єр-міністра Віктора Януковича в Брюсселі про його плани в сфері проведення реформ, думку про майбутню угоду України і ЄС, а також про приєднання України до СОТ.

Про це в Брюсселі напередодні візиту глави українського уряду, що відбудеться 14 вересня, повідомила офіційний представник Європейської комісії Емма Удвін.

"Ми сподіваємося почути від нового прем'єр-міністра про його плани, як він буде продовжувати дуже важливі реформи в Україні, що є ключовими у відносинах з ЄС, яка його точка зору щодо нової угоди.... Це дуже важливо з погляду того, як далеко ми просунемося в розвитку зони вільної торгівлі", - сказала вона.

Представник Єврокомісії уточнила, що ці питання будуть обговорюватися не тільки в ході двосторонніх зустрічей, але й у ході засідання Ради Україна-ЄС з питань співробітництва.

Удвін висловила сподівання на те, що в Брюсселі побачать "наступність" уряду, що буде "проєвропейським і реформаторським".

Вона ще раз нагадала позицію ЄС про те, що Україна не повинна вибирати між Європою і Росією.

Разом з тим, Удвін вважає, що можливе створення митного союзу в рамках Єдиного економічного простору "потенційно може бути проблематичним".

***
У той же час українська сторона впевнена, що переговори з Євросоюзом щодо спрощення візового режиму і реадмісії вдасться завершити наприкінці вересня.

Про це заявив глава представництва України при Європейському Союзі Роман Шпек.

"На сьогодні я можу з упевненістю сказати, що сторони як ніколи близькі до підписання. 12 числа в Києві відбудуться, я вважаю, останні консультації, що, у свою чергу, дозволять найближчим часом почати останній, четвертий, раунд офіційних переговорів", - сказав він.

"Ми очікуємо, що основні події (по цих документах) відбудуться вже 27 жовтня на саміті Україна-ЄС у Хельсінкі", - сказав Шпек.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...