Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада погрожує Зваричу судом

Понеділок, 11 вересня 2006, 15:27

Депутатські повноваження міністра юстиції Романа Зварича будуть припинені через суд, у випадку, якщо він не подасть заяву про добровільне їхнє припинення.

Про це повідомив журналістам перший віце-спікер Адам Мартинюк.

Відповідаючи на питання про те, чи всі міністри-сумісники подали заяву з проханням припинити їх повноваження депутатів парламенту, Мартинюк відзначив, що цього не зробив тільки Зварич, повідомляють Українські новини.

Мартинюк підкреслив, що парламент буде діяти відповідно до Конституції - голова профільного комітету Ради направить позов у Київський Апеляційний суд, який і буде розглядати цю справу.

При цьому Мартинюк припускає, що відповідна заява Зварича може з'явитися в парламенті ще в понеділок.

Також, за його словами, очікується одержання заяв про припинення повноважень депутата від голови Фонду державного майна Валентини Семенюк.

Крім того, за словами Мартинюка, Рада має намір звільнити керівника Антимонопольного комітету Олексія Костусєва, що віддав перевагу роботі в парламенті.

Мартинюк відзначив, що також у Раду не надійшла заява про складання повноважень Олексієм Івченком, призначеним головної наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Також Мартинюк прогнозує, що депутат від Партії регіонів Ніна Карпачова віддасть перевагу посаді уповноваженого представника парламенту з прав людини.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування