Якщо Луценко і Медведько не припинять "бити тарілки", їх очікує сумний фінал?

Понеділок, 11 вересня 2006, 15:57

Голова Комітету Верховної Ради з правоохоронної діяльності Володимир Стретович не виключає відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та генпрокурора Олександра Медведька через їхні публічні конфлікти.

"Я не виключаю, що згадані особи (Луценко і Медведько) можуть бути зміщені, і прийдуть нові представники. Але я впевнений, що це буде креатура президента, який поставить своїх людей", - сказав Стретович в інтерв’ю НТН.

"Мене як голову комітету непокоїть, що вони зчепилися в публічній сварці. Не справа громадянина знати, що відбувається в правоохоронних відомствах і бути присутнім на кухні, де б’ються тарілки", - додав він.

Реклама:

За словами Стретовича, конфлікти між Луценком і Медведьком "абсолютно не красять сьогодні нашу українську державну машину".

Водночас він припустив, що у разі зміщення Луценка й Медведька, президент Віктор Ющенко не погодиться на призначення Василя Жарти на посаду голови МВС, а Святослава Піскуна – голови ГПУ.

"Думаю, що президент не погодиться з таким варіантом, тому що першопочатково домовлено, що економічний блок, сфера паливно-енергетична, реформування, фінанси займають Партія регіонів. Все, що стосується діяльності силових структур, це є квота і юрисдикція президента", - сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

"Я вважаю, що це цілком логічно, щоб убезпечити прояви того, що було декілька років тому, коли приходив бізнес з допомогою тої самої прокуратури, і МВД забирали той бізнес. Оскільки сьогодні вони давати команду таку не будуть. Я не думаю, що президент на це погодиться, і реформи відбудуться", - додав Стретович.

Як відомо, нещодавно Медведько розкритикував непрофесійність заяв Луценка щодо резонансних кримінальних справ. Водночас Луценко припустив, що заяви генпрокурора пов’язані з гальмуванням ГПУ, зокрема, справи вбивства полковника міліції Романа Єрохіна.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...