Тимошенко хоче стільки ж грошей, скільки й у Януковича

Понеділок, 11 вересня 2006, 17:46

Верховна Рада цього тижня планує внести зміни до законодавства, які дозволять не розпускати фракцію Блоку Юлії Тимошенко.

Про це повідомив перший заступник голови парламенту Адам Мартинюк на прес-конференції у понеділок, передає УНІАН.

Він зазначив, що чинні норми Регламенту Верховної Ради та закону про статус народного депутата передбачають, що мінімальна кількість депутатів для формування фракції має становити не менше мінімальної кількості депутатських мандатів, отриманих відповідними партіями (блоками) за результатами виборів.

Оскільки БЮТ виключила декількох депутатів, то її чисельний склад менший, ніж передбачено законодавством, і тому голова Верховної Ради має право впродовж 15 днів ухвалити рішення про розпуск цієї фракції.

Мартинюк вважає, що розпускати БЮТ є недоречним, а тому пропонується виключити цю норму із законодавства.

Також депутати на цьому тижні спробують унормувати статус позафракційних депутатів.

Крім того, в ході прес-конференції Мартинюк спростував висловлювання лідера БЮТ Юлії Тимошенко з приводу небажання парламенту розглядати низку законопроектів, в тому числі і щодо скасування недоторканності депутатів та скасування пільг для них.

Мартинюк зауважив, що ці документи були зареєстровані лише минулої п’ятниці і не пройшли розгляд в комітеті, і тому він прогнозує, що ці документи розглядатимуться у четвер чи п’ятницю, 14-15 вересня.

Він також звинуватив Тимошенко у плагіаті та намаганні “попіаритись”, зауваживши, що багато з цих документів були списані з інших.

Він також висловив думку, що сама Тимошенко не стільки хоче скасування пільг, скільки хоче попіаритись.

На підтвердження своїх слів він процитував деякі положення закону про опозицію, внесену самою Тимошенко, де пропонується фінансування тіньового уряду на рівні чинного Кабінету Міністрів, в тому числі забезпечення транспортом, приміщенням тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування