Янукович не буде заважати Ахметову

Понеділок, 11 вересня 2006, 19:23

Новий уряд не буде перешкоджати укладанню індивідуальних угод між українськими підприємствами і російськими компаніями про постачання газу.

Про це в понеділок на брифінгу повідомив прем'єр-міністр Віктор Янукович.

"На мій погляд, якщо великі компанії мають можливість заробляти в корпоративних відносинах з російськими підприємствами газ і потім поставляти його на свої підприємства... і Росія це дозволяє, ми ніколи не буде перешкоджати", - сказав прем'єр.

У той же час, Янукович відзначив, що окремі товаровиробники не зможуть так захистити свої інтереси, як це зробило б держава, хоча з цього правила є винятки - наприклад, співробітництво компаній "Стірол" і "Ітера".

"Те, що влаштовує товаровиробників, влаштовує державу", - підкреслив прем'єр і пообіцяв створювати сприятливі умови для тих компаній, які мають можливість брати участь у розробці родовища газу за межами України.

Нагадаємо, першою право на здійснення прямих постачань російського газу було надано компанії "System Capital Management" (SCM), власником якої є народний депутат від Партії регіонів Ринат Ахметов.

За словами начальника управління закупівель "Metinvest BV" Олега Капрова, SCM протягом трьох років може поставити українським компаніям 2 млрд.куб.м газу за нерегульованим тарифом. Як відзначають деякі закордонні ЗМІ, у такий спосіб "ВАТ "Віктор Янукович" починає виплачувати дивіденди Р.Ахметову".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування