Писати листа в посольство Мороза просив сам Мельниченко

Понеділок, 11 вересня 2006, 22:07

До Верховної Ради внесено законопроект, згідно із яким депутати зможуть зберегти свій мандат в разі відмови підкоритись рішенню фракції і підписати угоду про коаліцію.

Про це в понеділок повідомив голова Верховної Ради Олександр Мороз в інтерв’ю УТ-1.

За його словами, внесений проект постанови про зміни до регламенту, згідно із яким депутати можуть створити групу позафракційних.

"Вони можуть або входити в коаліцію, або в опозицію, за своїм бажанням", - сказав Мороз. Він додав, що цей проект внесено в порядок денний.

На питання щодо того, що міністр юстиції Роман Зварич поки не написав заяву про складення депутатських повноважень, Мороз висловив сподівання, що він "виконає вимоги конституції", та додав, що поки заяви від міністра не поступало.

Мороз також повідомив, що заяву про складення депутатських повноважень подала голова ФДМ Валентина Семенюк.

На питання, що саме очікує почути Мороз на парламентському слуханні справи Гонгадзе, він відповів:

"Це питання суспільної свідомості. Пройшло шість років, як було зроблено цей злочин. Люди б хотіли знати, що далі робиться. Ми не торкаємось питання частини справи , пов'язаної з виконавцями – суд розглядає – так він робить, чи не так. про це можна говорити. Але є організатори, замовники", - сказав він.

"Слідство веде генпрокуратура. Вона зробить інформацію в якому стані це слідство, коли буде закінчене, коли припиниться ганьба з приводу того, що всі знають, про що йдеться, про суть справи. Але імітація розслідування продовжується 6 років", - сказав Мороз.

Він пояснив свою позицію тим, що "бачив багато комедійних аргументів з боку генеральних прокурорів, слідства".

Він також вважає, що присутність Мельниченка на слуханні була б корисною."щоб він пояснив, чому його свідчення не враховуються. Може він не хоче їх подати", - сказав він.

Мороз також пояснив, що "Мельниченко сам звернувся з проханням, щоб йому допомогли в прискоренні отримання візи".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування