Депутати так працюють, що їм вже не до коаліції?

Вівторок, 12 вересня 2006, 10:10

У другій половині вівторка, ймовірно, відбудеться засідання робочої групи щодо створення коаліції національної єдності.

Про це повідомляє 5 канал із посиланням на депутата від Партії регіонів Олену Лукаш.

За її словами, це питання (проведення засідання) ще не вирішено остаточно, оскільки у депутатів очікується дуже напружений день.

Під час засідання парламенту у вівторок мають розглядатися порядок денний другої сесії парламенту п'ятого скликання і кадрові питання.

Зокрема, депутати мають намір звільнити голову Держкомтелерадіо Івана Чижа і розглянути заяви про складання депутатських повноважень із сумісників.

Лукаш нагадала, що експертна група завершила роботу над текстом коаліційної угоди і у вівторок разом із протоколом розбіжностей цей текст може стати предметом обговорення робочої групи.

В угоді буде чотири пункти: преамбула; засади внутрішньої і зовнішньої політики; принципи діяльності коаліції; регламент роботи коаліції, повідомляє УНІАН.

Лукаш наголосила, що принципи діяльності коаліції є новим пунктом і по ньому найбільше дискусій.

За її словами, також напрацьовано протокол розбіжностей, який буде винесено на обговорення робочої групи.

Лукаш повідомила, що документ напрацьовано на базі угоди про створення антикризової коаліції, до якої було внесено численні пропозиції фракції "Наша Україна" та інших фракцій – учасниць переговорів.

Вона також зазначила, що положення Універсалу національної єдності, на включенні яких до угоди наполягає "Наша Україна", містяться у протоколі розбіжностей, оскільки комуністи висловлювали застереження до цього документу.

За словами Лукаш, програма діяльності уряду буде напрацьована пізніше і вважатиметься додатком до угоди.

"Основне в документі те, що ми всі розуміємо, що відбувається процес об'єднання, а не руйнації діючої коаліції", - сказала депутат, додавши, що і угода, і програма діяльності уряду напрацьовуються так, щоб бути зручними у користуванні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування