Донецьких журналістів розділили на "своїх" і "чужих"? Вони вимагають суду

Вівторок, 12 вересня 2006, 10:30

Група донецьких журналістів вимагає порушити кримінальну справу проти міського голови Донецька Олександра Лук'янченка.

З такою колективною заявою вони звернулися до прокурора Донецької області Олексія Баганця, повідомляє "Остров".

"11 вересня 2006 року в Донецьку о 9:50 годині ми прибули до будинку Донецького міськвиконкому з метою висвітлення четвертої сесії Донецької міськради V скликання", - йдеться у повідомленні.

"Однак, порушуючи закони "Про місцеве самоврядування", "Про інформацію", "Про засоби масової інформації" невідомі особи, що знаходилися усередині будівлі міськвиконкому, перешкодили представникам ЗМІ у виконанні свого професійного обов'язку", - додають журналісти.

"Зі слів працівників міліції, що знаходилися поруч з невідомими, будівля міськвиконкому, де проходила сесія міськради, була заблоковано за особистою вказівкою Донецького міського голови Олександра Лук'янченка", - зазначається у заяві.

"Крім того, зі слів працівників міліції, Лукьянченко дав вказівку виготовити спеціальні пропуски для представників "акредитованих" ЗМІ. Такими діями нас, співробітників ЗМІ, свідомо розділили за принципом "свої" і "чужі", - додається в документі.

Автори заяви упевнені, що "міський голова діяв з відома і за участі правоохоронних органів, у тому числі міліції і прокуратури" і кваліфікують усе, що відбулося як "злочин, що носить організований характер, за попередньою змовою сторін".

На підставі цього вони вимагають від прокуратури встановити порушення законів, що допущені Донецьким міським головою Лукьянченком, і порушити проти нього кримінальну справу.

"Остров" зауважує, що багато журналістів не змогли потрапити на сесію Донецької міськради через раптово введену пропускну систему і нашвидкоруч проведену вибіркову акредитацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування