Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Федур перестав бути адвокатом Лесі Гонгадзе

Вівторок, 12 вересня 2006, 10:48

Колишній адвокат матері загиблого журналіста Георгія Гонгадзе – Лесі Гонгадзе - Андрій Федур надіслав офіційні документи до Апеляційного суду Києва щодо розірвання угоди про правову допомогу.

Про це Федур повідомив в інтерв’ю Німецькій хвилі.

За його словами, єдиною підставою для розірвання правової угоди з Лесею Гонгадзе адвокат називає рішення самої матері журналіста.

Це умова угоди, яку було укладено ще у 2001 році, додає Федур. Віднині процес буде без матері та її адвокатів, хоча Леся Гонгадзе і надалі залишається потерпілою стороною.

Федур зазначив, що "прокуратура ніколи не хотіла і не хоче розслідувати цю справу".

"Є очевидним, що до сьогодні немає волі прокуратури, щоб провести ефективне розслідування. Я не виключаю, що підсудних можуть засудити до символічних термінів ув’язнення", - сказав він.

Адвокат також зазначив, що судовий процес ще навіть не на половині шляху, і прокуратура буде занадто лояльною до підсудних. До того ж у прокуратури не буде опонентів, що пришвидшить та спростить процес для неї.

Федур також скептично ставиться і до можливого звіту генпрокурора у парламенті, чого депутати вимагають напередодні 16 вересня, шостої річниці зникнення журналіста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...