Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" відмовляється бути ширмою для Януковича

Вівторок, 12 вересня 2006, 11:35

"Наша Україна" не допустить, щоб її фракція перетворилася в демократичну ширму для антикризової коаліції.

"Мова йде тільки про партнерство і взаємну відповідальність, а не про варіант "переможці і ті, яких перемогли", - заявив член фракції "Наша Україна" Анатолій Кінах в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

На питання про те, що в понеділок прогнозувалося зрушення в коаліційних домовленостях, Кінах відповів: "Ми зараз у рамках переговорів погоджуємо найголовніше - основні положення розвитку країни... Цей процес не завершений, і ніяких конкретних термінів ніхто не визначав".

Реклама:

У той же час депутат підкреслив, що "дуже важливо, щоб ми найближчим часом завершили процес створення дієздатної парламентської коаліції, забезпечили ефективне співробітництво з урядом і приступали до вирішення проблем".

"Однак, незважаючи на стислі строки, потрібно ретельно виписати угоду про створення коаліції, керуючись Універсалом про національну єдність", - додав Кінах.

Щодо документу, який буде покладений в основу коаліційної угоди, депутат нагадав, що "у меморандумі, підписаному Вікторем Януковичем, Романом Безсмертним і Василем Цушко, чітко записано, що сторони керуються угодою про створення коаліції, яку в свій час парафували "Наша Україна" і "Регіони України".

ВІДЕО ДНЯ

При цьому він зазначив, що "назва "коаліція національної єдності" - найвдаліша з усіх варіантів, і не думаю, що хтось буде з цим сперечатися".

На питання про відсутність у коаліції комуністів, Кінах відповів: "Ми виходимо з того, що коаліційна угода повинна підписуватися без зауважень і вилучень якихось пунктів".

"І якщо комуністи погодяться її підписувати саме на таких умовах, то вони можуть працювати... Останнє слово за комуністами", - додав він.

Щодо виходу з фракції депутатів, що не підпишуть коаліційну угоду, Кінах сказав, що "не називав би це розколом".

"Скоріше мова йде про право кожного, у тому числі народного депутата з фракції "НУ", приймати рішення, адекватні його моральним і політичним принципам", - зазначив він.

"Так, варіант, коли кілька людей з нашої фракції не ввійдуть до коаліції, можливий. Я поважаю їхнє право. Що стосується розколу "Нашої України", то я думаю, ми його уникнемо", - додав Кінах.

Також депутат висловив готовність розглядати кадрові пропозиції щодо посад секретаря РНБО або голови Секретаріату президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування