Входження "Нашої України" загрожує уряду Януковича відставкою

Вівторок, 12 вересня 2006, 12:39

На рівні експертів уже остаточно відпрацьований новий тест коаліційної угоди.

Про це заявив один з лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов.

"Тепер обговорення цих питань переноситься на новий більш високий рівень. Нашу фракцію представлятиме лідер фракції Раїса Богатирьова і Олена Лукаш", - зазначив Кушнарьов.

За його словами, новий текст коаліційної угоди базуватиметься на тексті коаліційної угоди антикризової коаліції з пропозиціями "Нашої України", "які вже закладені в текст".

Також Кушнарьов зазначив, що у новій коаліційній угоді є досить багато суперечностей: "Вони принципові, це питання НАТО, мови, ЄЕП, ЄС і деякі нові питання, що стосуються соціальної та економічної сфери".

Депутат також повідомив, що ці суперечності зафіксовані в окремий протокол розбіжностей.

У свою чергу член Партії регіонів Олена Лукаш уточнила, що питання приєднання України до плану дій з набуття членства у НАТО не буде прописуватись у коаліційній угоді.

"Це не є предметом ведення коаліції, план дій - це документ уряду, тому ми його не будемо прописувати в коаліційній угоді", - сказала депутат.

На питання, яке формулювання пропонується внести в коаліційну угоду стосовно НАТО, Лукаш відповіла: "Таке ж саме, як і в Універсалі національної єдності".

Зі свого боку член фракції "Нашої України" Борис Беспалий заявив, що позиції різних політичних сил, які зафіксовані в новій коаліційній угоді, "збігаються майже на 90%".

За його словами, "є протиріччя, які не задовольняють комуністів, але це швидше їхні проблеми".

Також Беспалий зазначив, що тепер виникають юридичні проблеми, зокрема, "як перейти до створення нової коаліції і при цьому уникнути відставки уряду".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...