Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ пророкують справу Гонгадзе №2

Вівторок, 12 вересня 2006, 13:01

Член фракції БЮТ Микола Томенко припускає, що голосування за його кандидатуру на посаду віце-спікера буде проводитися після створення парламентської коаліції.

Положення про те, що опозиція має посаду віце-спікера є елементом коаліційної угоди, сказав Томенко в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

За його словами, БЮТ також "буде переконувати владу в тому, щоб опозиція одержала посади керівника рахункової палати й уповноваженого Верховної Ради з прав людини".

Реклама:

При цьому Томенко нагадав, що БЮТ, як єдина опозиційна партія, мав очолювати бюджетний, регламентний і правоохоронний комітети, однак у нього є тільки комітет з питань свободи слова й інформації.

Щодо законопроекту про опозицію Томенко заявив, що БЮТ готовий піти на компроміс: "У регіоналів є свій законопроект про опозицію, у нас - свій, тому, швидше за все, буде ухвалений третій, погоджений варіант".

Депутат висловив думку, що "політична боротьба не може бути в тій системі координат - коли хтось переміг, і наступні роки поки цей хтось при владі йде тупе розграбування країни, а всі інші чекають, поки їм посміхнеться фортуна, і до влади прийдуть вони".

ВІДЕО ДНЯ

"Судіть самі: два роки тому в нас почався "рік Хоружівки в Україні", зараз почався "рік Донецька". Тому серйозні повноваження опозиції, що ми прописуємо в нашому законопроекті, покликані мінімізувати випадки "річних пограбувань" країни", - пояснив Томенко.

На питання, як парламент вчинить з депутатами, яких, за словами міністра МВС Юрія Луценка, прокуратура підозрює в причетності до вбивства Романа Єрохіна, депутат сказав: "Найпростіший вихід, щоб раз і назавжди закрити подібні питання - почати процедуру внесення змін у Конституцію і зняти депутатську недоторканність".

"Якщо я з боку прокуратури або МВС почую переконливі докази провини цих депутатів, то перший проголосую за зняття з них депутатських повноважень, у тому числі і за члена нашої фракції", - додав депутат.

Разом з тим Томенко висловив думку, що "справа Єрохіна, як і інші резонансні вбивства, буде гранично заполітизована і не доведена до кінця, це буде справа Гонгадзе №2".

Щодо сенсації, яку обіцяють соціалісти в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, депутат сказав, що "не бачить ніяких зрушень у цій справі".

"Поки Кучма ходить в урядову ложу на футбол, а не в прокуратуру, у мене є великі сумніви, що справа Гонгадзе буде закрита", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: