Ахметов отримав все, що хотів, а найгірше в Ющенка позаду

Вівторок, 12 вересня 2006, 13:37

Партія регіонів і "Наша Україна" змушені будуть думати про реорганізацію своїх політичних сил.

Таку думку в інтерв’ю УНІАН висловив політолог Віктор Небоженко.

"І Партія регіонів, і "Наша Україна" чудово відповідають фінальному етапові політичних проектів. Обидві сили пройшли повністю період від виникнення, перемоги і здобуття влади – до розчарування населення. Точніше, останній період ще не наступив для Партії регіонів, але через якийсь час і у них постане питання про нову політичну оболонку", - вважає він.

На думку Небоженка, "і помаранчеві, і блакитні думатимуть про альтернативні політичні локомотиви, про нові політичні проекти".

"І в тому і в іншому випадку вже не йтиметься про осіб, період осіб закінчується. Ющенко, Тимошенко, Янукович вичерпали можливості політичного успіху тільки на одному бренді, на одних особистих якостях лідера", - вважає він.

"Підходить час для повноцінних системних політичних проектів. Тому паралельно йтимуть пошуки політичних джерел як з боку Партії регіонів, так і з боку "Нашої України", - додав Небоженко.

За його словами, проекти розвиватимуться по лінії нових політичних ідеологій, в яких будуть нові політичні менеджери, нібито оператори цих проектів.

"До 2008 року ми побачимо кілька нових політичних партій, за якими, з одного боку, стоятимуть донецькі, а з другого – помаранчеві. Обидві партії будуть схожі одна на одну – за словами, за середнім політичним складом, за політбюро, за лідерами", - зазначив політолог.

"І населенню це буде до вподоби. І Партія регіонів, і Президент до 2008 року заведуть сателітів і спробують зіграти нову політичну гру", вважає він.

На питання, який "відсоток акцій" в управлінні країною належатиме Януковичу, який Ахметову, а який президентові, Небоженко відповів: "Ахметов вже одержав все, що хотів. Президент ще вирішує свої політичні проблеми між розвитком і виживанням".

"А що стосується Януковича, то він в найпікантнішому становищі. Важко сказати, чи керує він Кабміном одноосібно. Економічний блок знаходиться під впливом Азарова, а політичні пояснення своїх кроків доводиться шукати Януковичу. Враховуючи його несхильність до красномовства, це дається йому тяжко", - додав політолог.

Оцінюючи перспективи Ющенка, Небоженко відзначив, що "тужити про долю президента взагалі не варто, він в ладу з собою, гірше у нього позаду".

"Я маю на увазі події, починаючи з 2004-го по 2006 рік, коли управління країною було деформоване, ускладнене чварами "любих друзів", а українська економіка і політика зупинилися в своєму розвитку. Зараз йому набагато легше, ніж в 2005 році, коли скандали європейського масштабу трусили бідний і не готовий до таких подій Київ", - зазначив політолог.

"Ну а якщо знайшлися перспективи у Мороза і Табачника, то чому не буде перспектив у Ющенка?", - додав Небоженко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...