Першими із БЮТ до коаліції втечуть бізнесмени?

Вівторок, 12 вересня 2006, 13:38

Стабільність у БЮТ залежить від внутрішньої демократії у фракції і ступеню захисту її бізнесової частини.

Про це в інтерв'ю газеті "Известия в Украине" заявив член БЮТ Микола Томенко.

За його словами, "сьогодні фракція БЮТ складається з трьох частин". "Одна - ті, хто прийшов з бізнесу і, відповідно, економічна діяльність для них найважливіша", - пояснив депутат.

"Друга частина - вузькопартійна, тобто люди, що багато років працюють у партії "Батьківщина". І третя - непартійні політики, науковці, ті, хто покликаний поліпшити імідж партії", - додав Томенко.

Депутат відзначив, що "у всіх трьох сегментів партії - своя логіка поведінки".

"Керівництву фракції потрібно просто знайти механізм узгодження всіх цих груп між собою. І якщо це вдасться, від нас піде не більше десяти осіб", - вважає Томенко.

"Якщо ні, тоді таких перебіжчиків буде більше. Усе залежить від внутрішньої демократії у фракції і ступеню захисту її бізнесової частини", - додав депутат.

Він заявив, що "адже не секрет, що зараз на підприємства приходять люди, що представляються помічниками Ахметова або Януковича і "м'яко" пропонують купити якийсь завод або телеканал".

"Зараз йде "тихий" перерозподіл власності. І це небезпечний процес: не можна змінювати власників підприємств в залежності від того, яка політична сила при владі", - додав Томенко.

"Тому я повторюю: потрібно заспокоїти бізнесменів у БЮТ, дати їм гарантії безпеки", - наголосив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News