Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не хоче, щоб її "рятували" соціалісти?

Вівторок, 12 вересня 2006, 14:27

Верховна Рада взяла за основу проект постанови про внесення змін до регламенту ВР, зокрема, про статус позафракційних депутатів.

За це рішення проголосували 244 з 425 депутатів, зареєстрованих у залі, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

У той же час ряд депутатів, зокрема, із фракцій БЮТ і "Нашої України", виступили проти ухвалення даного проекту постанови в цілому.

У результаті Верховна Рада відклала до вівторка, 19 вересня, розгляд і ухвалення в цілому рішення по даному питанню.

Даним проектом постанови передбачено визначити статус позафракційних депутатів, що були виключені зі складу фракції, а також скасувати норму регламенту, що передбачає ліквідацію фракції у випадку, якщо в її склад входить менше депутатів, ніж було обрано під час виборів.

Як відомо, у понеділок перший заступник голови ВР Адам Мартинюк зазначив, що діючі норми регламенту ВР і закону про статус народного депутата передбачають, що мінімальна кількість депутатів для формування фракції повинна бути не менше мінімальної кількості депутатських мандатів, отриманих відповідними партіями (блоками) за результатами виборів.

Оскільки БЮТ виключила кількох депутатів, то її чисельний склад сьогодні менше, ніж передбачений законодавством, і тому голова Верховної Ради має право протягом 15 днів ухвалити рішення про розпуск цієї фракції.

Мартинюк вважає, що розпускати БЮТ недоречно, а тому його треба "рятувати" – виключити цю норму із законодавства.

***

У той же час Верховна Рада зобов'язала тимчасову слідчу комісію парламенту з питань розслідування обвинувачень у підкупі народних депутатів відзвітувати про свою роботу до 22 вересня цього року.

За відповідну постанову у вівторок проголосували 248 депутатів із 429 зареєстрованих, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Цією же постановою до складу комісії був включений член фракції БЮТ Григорій Омельченко, за відповідною квотою цієї фракції.


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування