Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нашу Україну" потрібно ізолювати від самої себе?

Вівторок, 12 вересня 2006, 16:21

Спроба подолання розколу України на Захід і Схід може закінчитися цементуванням цього розколу.

Така думка висловлюється в статті "Розколота партія, розколота країна" австрійського видання "Der Standard", що опублікована на сайті Инопресса.ру.

Автор зазначає, що "після того, як минуло більше місяця з моменту остаточного завершення коаліційних переговорів... гібридна союзна конструкція в Україні усе ще тримається на досить хибкій основі".

"Але зв'язувальна речовина, якою був скріплений союз, з самого початку була не дуже міцною: відцентрові сили ледь-ледь стримує лише "Меморандум національної єдності", - нагадує він.

"Відтоді політичні сили ні на крок не наблизились до здійснення мети, пов'язаної зі створенням широкої коаліції на основі солідного договору про політичний союз", - йдеться в статті.

"При цьому партія Ющенка "Наша Україна" навіть для самої себе представляє велику проблему", - вважає автор.

"Ключовим питанням є те, чи зможе керівництво партії відновити внутріпартійну дисципліну і втихомирити тих депутатів, що рішуче протистоять коаліції з Партією регіонів Януковича, соціалістами і комуністами", - пояснює він.

На думку автора, "зрештою, може статися те, про що останнім часом усе частіше говорять політичні спостерігачі: розвал "Нашої України" здатний призвести до виникнення двопартійної системи в країні з непримиренними фігурами Януковича і Тимошенко на чолі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...